18-10-2012 16:54
Lieve Hamersvelders,
We hebben weer heerlijk gewandeld en genoten van de opkomende herfst en van elkaar! Leuk, dat jullie de pompoensoep ook lekker vonden…
Hierbij het recept voor ongeveer 1,5 liter soep:
1 pompoen 1 kg
3 eetlepels olie
2 uien (rood) fijn gesneden
2 theelepels geschaafde gemberwortel
2 theelepels gemalen komijn
1 eetlepel verse koriander gesneden
1 kleine winterwortel in plakjes
2 kruidenbouillon tabletten
Peper
100 gram roomkaas (monchou)
Pompoen schillen (om de schil zachter te maken, kun de pompoen eerst even in de oven doen) en pitten en draden er uit, in kleine blokjes snijden.
Olie verhitten en de uien 1 minuut fruiten.
Roer hier de gemberwortel, komijn en koriander door.
Voeg 1 liter water en de bouillontebletten toe en dan de pompoen en de winterwortels erbij.
In 30 minuten gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
Roer de roomkaas met enkele lepels hete soep dun en doe dit dan bij de soep.
Je kunt de soep serveren met een klontje crème Fraiche en beetje peterselie.
Eet smakelijk!
Tot 9 december bij Esther.
X Sandra